Jacco Scheer

Help jouw lokale Rode Kruis zodat zij kunnen blijven helpen!

Hallo. Mijn naam is Jacco Scheer. Ik ben portefeuillehouder Noodhulp bij het Rode Kruis district Rotterdam-Rijnmond.

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. In bijna elk land ter wereld is er wel een Rode Kruis vereniging actief. Daardoor is het Rode Kruis in staat om heel snel hulp te bieden daar waar het nodig is. Wij zijn er immers altijd en overal.

Het district Rotterdam-Rijnmond heeft hetzelfde verzorgingsgebied als de veiligheidsregio. Het gebied loopt van Bleiswijk tot aan Ouddorp, begint in Krimpen aan den IJssel en eindigt bij Hoek van Holland. Samen met de afdelingen Goeree-Overflakkee, Nieuwe-Waterweg Noord, Rotterdam, Voorne-Putten en de studentendesk vormen zij het district. We zijn dus ook dichtbij jou in de buurt.

Je kunt ons tegenkomen op sportwedstrijden, feesten, evenementen en festivals. Dit zijn voor ons goede oefeningen om voorbereid te zijn op een calamiteit of incident. Op deze manier kunnen wij ons heel goed voorbereiden en onszelf getraind houden.

Wanneer een groot incident zich voordoet, dan hebben wij vrijwilligers die de ambulancezorg gaan helpen en ondersteunen. Grootschalige Geneeskundige Bijstand heet dat. Deze vrijwilligers staan 24 uur per dag en 7 dagen per week in de startblokken om te kunnen helpen. Een mooie samenwerking met de GHOR van de VRR.

Mocht het gaan om een ontruiming door brand, waterlekkage of andere situatie waarbij mensen moeten worden opgevangen, dan roepen wij de hulp in van andere vrijwilligers. Dit noemen wij bevolkingszorg en is in samenwerking met de gemeente. Dus ook uw gemeente. Ook deze vrijwilligers zijn hiervoor speciaal opgeleid en staan ook altijd klaar om opgeroepen te worden.

Voor situaties waarbij heel veel handjes nodig zijn, doen wij een beroep op ons burgerhulp netwerk genaamd Ready2Help. Dit zijn mensen die wij mogen bellen of mailen als wij hun hulp kunnen gebruiken. Zij bepalen dan zelf of zij deze keer wel of juist niet bereid zijn om te komen helpen. Een manier waarmee wij heel snel een groep mensen bij elkaar kunnen brengen om te helpen bij het zoeken naar vermiste personen zoals wij dat nu doen in samenwerking met de politie, waterschappen kunnen helpen bij het verzwaren van de dijken met zandzakken, bloemen uitdelen en vragen hoe het met de bewoners gaat voor een woningbouwcoöperatie of voedselbanken ondersteunen op het moment dat zij over onvoldoende capaciteiten beschikken.

Het Rode Kruis doet dus ontzettend veel, ze zijn overal en staan altijd klaar om een ander te helpen. Help daarom uw Rode Kruis in de buurt en doneer. Met jouw donatie kunnen zij de programma’s blijven uitvoeren

12/06/2021
10:44

Anoniem

Bekijk alle