Nieuwe fietsen voor het biketeam

Ze zijn vlugger dan vlug en sneller dan snel. Onze evenementenhulpverleners op de fiets zijn bij een evenement, festival of sportwedstrijd onwijs flexibel en kunnen een groot gebied afdekken. Of het nu gaat om een activiteit in een buitengebied, temidden van een drukke mensenmassa of dat het gaat om grote afstanden te overbruggen. Bereikbaarheid en snelheid zijn bij een calamiteit of incident belangrijk.

Wat is het biketeam?

Ons biketeam bestaat uit een divers team van ervaren evenementenhulpverleners die een extra training hebben gehad. Tijdens deze training leren zij om te gaan met hun fiets tijdens de inzet en heel behandig te worden in het gebruik ervan.

Wanneer er een hulpvraag is, wil je immers zo snel en veilig mogelijk naar de locatie toe. Dan bespaart het dus tijd om van een trap te fietsen of door op plekken te gaan rijden, waar je normaliter niet zo snel zult gaan fietsen.

Waarom nieuwe fietsen?

Onlangs is het team uitgebreid met nieuwe leden. Ook het aantal aanvragen voor evenementenhulpverleners op de fiets neemt steeds meer toe. Hierdoor is het fijn dat we zouden beschikken over meer fietsen dan de huidige 4.

Overigens zijn de huidige 4 fietsen ook wel aan vervanging toe. Omdat de hulpverlening altijd voorgaat, wordt er nog wel eens vergeten om de fiets op de standaard te plaatsen of nemen we een weg die eigenlijk niet zo goed is voor fiets. De nieuwe fietsen moeten dus tegen een stootje kunnen.

Help jij ons?

Wij hopen dan ook dat veel mensen ons willen helpen, zodat wij kunnen blijven helpen en dus ook op de fiets. Het streven is om uiteindelijk 10 nieuwe fietsen te gaan aanschaffen. Help jij mee?

29/03/2021
11:17

Karl Emile De Graven

Bekijk alle